Αρχική » Blog » Διάχυση Αποτελεσμάτων Ημερίδας του Έργου ΕΣΠΕΡασπίς στο Τύπο Άρτας

Διάχυση Αποτελεσμάτων Ημερίδας του Έργου ΕΣΠΕΡασπίς στο Τύπο Άρτας

 

Την Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023, κατόπιν θερμής ανταπόκρισης στο κάλεσμα της Ημερίδας Εσπεριδοειδών, ολοκληρώθηκε επιτυχώς η προωθητική δράση του ερευνητικού Έργου ΕΣΠΕΡασπίς, το οποίο συντονίζει το Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών & Αμπέλου (ΙΕΛΥΑ) του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.

Κεντρικός στόχος του Έργου ΕΣΠΕΡασπίς είναι η περαιτέρω ανάπτυξη και βελτίωση ανταγωνιστικότητας της εσπεριδοκαλλιέργειας ως νέα εθνική στρατηγική για την καλλιέργεια και τις γεωργικές πρακτικές.

Μετά από τις αρχαιρεσίες ακολούθησε σύντομο χαιρετισμός από τον Διευθυντή της ΔΑΟΚ Άρτας κ. Α. Βαρέλη και παρουσίαση της υφιστάμενης κατάστασης της γεωργίας στην Άρτα, τις νέες τάσεις καλλιέργειας και τα προβλήματα εσπεριδοειδών.

Στα πλαίσια της Ημερίδας πραγματοποιήθηκε μια συνοπτική παρουσίαση των δράσεων του Έργου ΕΣΠΕΡασπίς και ακολούθησε η παρουσίαση των αποτελεσμάτων από δράσεις τριών ενοτήτων εργασίας του Έργου σχετικά με ασθένειες και εχθρούς και επίδραση εμπορικών σκευασμάτων στη θρέψη και το έδαφος εσπεριδοειδών και τον αντιοξειδωτικό μηχανισμό από τους ερευνητές του ΙΕΛΥΑ. Η ημερίδα ολοκληρώθηκε από μια σύντομη παρουσίαση των συμμετεχόντων φορέων στο Έργο ΕΣΠΕΡασπίς, της εταιρίας AGROLOGY Παπαοικονόμου ΑΒΕΕ για σκευάσματα στη θρέψη εσπεριδοειδών και τα Φυτώρια ΒΙΤΣΙΟΣ για την υφιστάμενη κατάσταση και προβλήματα φυτωριούχων.

Το Έργο ΕΣΠΕΡασπίς υλοποιείται στα πλαίσια της δράσης δράσης «ΕΡΕΥΝΩ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ» του ΕΠ Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ 2014-2020), συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και Εθνικούς πόρους

Στην Ημερίδα παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλειος Ψαθάς ο οποίος συνεχάρη για την διοργάνωση της Ημερίδας και την παρουσίαση προβλημάτων στο πρωτογενή τομέα, συνάδελφοι Καθηγητές, ερευνητικό προσωπικό και φοιτητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου στην Άρτα, εκπρόσωποι από το Δήμο Άρτας, προϊστάμενοι και στελέχη της ΔΑΟΚ Άρτας, γεωπόνοι και υπεύθυνοι καταστημάτων γεωργικών εφοδίων.

Για την ανάγνωση των δημοσιευμάτων στο Μαχητής πατήστε το παρακάτω σύνδεσμο

http://www.maxitisartas.gr/single_page.php?catid=1&id=28491

Για την ανάγνωση των δημοσιευμάτων στο ArtaVoice πατήστε το παρακάτω σύνδεσμο

https://www.artavoice.gr/eidiseis/ta-ioeidi-se-esperidoeidi-tis-artas-apotelesmata-ereynas

Για την ανάγνωση των δημοσιευμάτων στο Arta2day πατήστε το παρακάτω σύνδεσμο

https://arta2day.gr/%ce%b5%ce%bd%cf%84%cf%85%cf%80%cf%89%cf%83%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%ac-%cf%84%ce%b1-%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%ad%cf%83%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%ad%cf%81%ce%b5%cf%85/