Αρχική » Blog » Διάχυση Αποτελεσμάτων Ημερίδας του Έργου ΕΣΠΕΡασπίς στο Τύπο

Διάχυση Αποτελεσμάτων Ημερίδας του Έργου ΕΣΠΕΡασπίς στο Τύπο

Με θερμή ανταπόκριση στο κάλεσμα της Ημερίδας Εσπεριδοειδών ολοκληρώθηκε επιτυχώς την Δευτέρα στις 18 Ιουλίου 2022 η προωθητική δράση του ερευνητικού Έργου ΕΣΠΕΡασπίς, το οποίο συντονίζει το Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών & Αμπέλου (ΙΕΛΥΑ) του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.

Στα πλαίσια της Ημερίδας παρουσιάστηκε το Έργο και τα αποτελέσματα από δράσεις τριών ενοτήτων εργασίας του Έργου. Μετά από σύντομο χαιρετισμό από εκπρόσωπο της ΔΑΟΚ Αργολίδας και μεταφορά μηνύματος του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα κ. Αναστασόπουλο Ευστάθιο, ακολούθησε μια σύντομη παρουσίαση των φυτοπαθολογικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Αργολίδα από τον πρόεδρο του Συλλόγου Γεωπόνων Αργολίδας και τ. Διευθυντή ΔΑΟΚ κ. Δ. Δήμου. Κατόπιν μιας συνοπτικής παρουσίασης των δράσεων του Έργου ΕΣΠΕΡασπίς ακολούθησαν οι παρουσιάσεις των αποτελεσμάτων σχετικά με ασθένειες και εχθρούς και επίδραση εμπορικών σκευασμάτων στη θρέψη εσπεριδοειδών από τους ερευνητές του φορέα ΙΕΛΥΑ/ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ. Η ημερίδα ολοκληρώθηκε από μια σύντομη παρουσίαση των συμμετεχόντων φορέων στο Έργο ΕΣΠΕΡασπίς, της εταιρίας φορέα AGROLOGY Παπαοικονόμου ΑΕΒΕΕ για σκευάσματα στη θρέψη εσπεριδοειδών και το φορέα Φυτώρια ΒΙΤΣΙΟΣ για την υφιστάμενη κατάσταση φυτωριούχων.

Το Έργο ΕΣΠΕΡασπίς υλοποιείται στα πλαίσια της δράσης δράσης «ΕΡΕΥΝΩ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ» του ΕΠ Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ 2014-2020), συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και Εθνικούς πόρους

Στην Ημερίδα παρευρέθηκαν ο πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Αργολίδας κ. Δ. Κοδέλας, εκπρόσωποι από το Δήμο Ναυπλίου, προϊστάμενοι και στελέχη της ΔΑΟΚ Αργολίδας, παραγωγοί, φυτωριούχοι από Ναύπλιο, Άργος, Κόρινθο και Σπάρτη καθώς και παραγωγοί. 

Για την ανάγνωση των δημοσιευμάτων στο Αργολικές Ειδήσεις πατήστε το παρακάτω σύνδεσμο

https://www.argolikeseidhseis.gr/2022/08/blog-post_741.html

Για την ανάγνωση των δημοσιευμάτων στο Αργοναυπλία πατήστε το παρακάτω σύνδεσμο

Για την ανάγνωση των δημοσιευμάτων στο Αργολικά πατήστε το παρακάτω σύνδεσμο

Για την ανάγνωση των δημοσιευμάτων στο Αναγνώστης πατήστε το παρακάτω σύνδεσμο

https://www.anagnostis.org/2022/08/18/poso-arrostainoun-ta-esperidoeidi-stin-argolida-afta-edeixe-i-erevna-gia-ta-ioeidi/